Spagetti med kjøttboller

Spagetti er noe som likes av store som små. Her finner du en oppskrift som jeg mener fort kan bli en favoritt.

Til denne retten trenger du:

Kjøttboller:

 • 400 gr karbonadedeig eller kjøttdeig
 • 1 egg
 • 1/2 løk
 • ca. 50 gr bacon
 • Fersk basilikum, finhakket
 • Salt
 • Pepper
 • Chili (fersk eller krydder)

Tomatsaus:

 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 løk
 • Fersk basilikum
 • 1 dl vann
 • 1 dl kyllingbuljong
 • 1 ts sukker
 • Salt
 • Pepper

Pasta og diverse:

 • Pasta, 4 porsjoner
 • Parmesan
 • Fersk basilikum

Vi begynner med kjøttbollene. Ta og finhakk løken samt baconet og fres dette lett i pannen. Ta resten av ingrediensene til kjøttbollene og bland det godt sammen til deigen begynner å bli seig. Ta i løken og baconet. Bruk gjerne en teskje for å forme små runde kjøttboller. Stek de i litt smør til de har fått en fin farge over det hele. De trenger ikke være helt gjennomstekte da vi skal legge disse i tomatsausen.

Finhakk løken og fres denne i pannen til den er myk og blank. Ha i de hermetiske tomatene, vannet, kyllingbuljongen, finhakket basilikum og sukkeret. Hvis du ønsker kan du bytte ut vannet med samme mengde hvitvin. Anbefaler at du bruker hermetiske tomater av god kvalitet. La denne småkoke i ca. 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i kjøttbollene og la de få trekke til de er ferdige og gjennomvarme.

Kok spagettien etter anvisningen på pakken.
Slå vannet av spagettien og ha den oppi tomatsauen og rør forsiktig rundt slik at alt blir godt blandet. Nytes med det samme.